Mijn Passie

TASSEN & MEER MIRR

Mijn Passie...

Vanaf mijn jonge jaren ben ik al bezig met textiel. Het begon al met tasjes maken van lapjes die ik aan elkaar niette met een hengsel van een gehaakt koordje. Mijn moeder was handwerkjuf en ontwerpster van kinderkleding. Dus wat was er leuker dan naast mijn moeder zittend ook dingen maken!

Ik was altijd iets aan het maken, van poppenkleertjes tot mijn eigen speelgoed.

Toen ik naar de middelbare school ging was het dan ook een logische stap dat ik de creatieve kant op ging. Ik begon aan de LTS voor Mode en Kleding waar ik al snel doorkreeg dat dit mijn Passie is!


Opleidingen:

LTS voor Mode en Kleding (Zeeburgerdijk, te A’dam)                1981

MBO voor Mode en Kleding (De Schans te Amsterdam)           1984

Realisatie, incl. eisen vestigingswet voor de detailhandel

DETEX textielbrevet (2x)                                                            1984 + 1987

HBO Lerarenopleiding (Hogeschool van Amsterdam)                1989

Textiel (specialisatie Mode en Kleding)

Handvaardigheid


Bij de lerarenopleiding heb ik ook met leer leren werken en heb ik na mijn opleiding 8 jaar als Technisch Onderwijs Assistent gewerkt bij de afdeling Textiel.


In 2008 ben ik met mijn eigen atelier begonnen. Enerzijds het ontwerpen en maken van leren tassen, anderzijds het overbrengen van mijn expertise op het gebied van kleding maken, textiel en machine kennis.          Mirjam van Beek

Mijn overgrootvader was couturier bij Hirsch & Co te Amsterdam (3e persoon van rechts, staand met witte stofjas aan). Foto begin 20e eeuw.

Le Petit Atelier MIRR © All Rights Reserved 2008-2020